Νομοθεσία

Ρακόμελο, Λικέρ και η Νομοθεσία

Το Ρακόμελο και τα Λικέρ με βάση τα Ελληνικά Αποστάγματα Τσικουδιά Κρήτης και Τσίπουρο έχουν διαφορετική νομοθεσία.

Ο λόγος που έχουν διαφορετική νομοθεσία είναι γιατί δέχονται επεξεργασία με αποτέλεσμα την δημιουργία ενός νέου προϊόντος.

Βάση νομοθεσίας το “Ρακόμελο” παράγεται αποκλειστικά στην Ελλάδα και έχει ως βάση την Τσικουδιά Κρήτης ή το Τσίπουρο και έχει ως επωνυμία πώλησης “Λικέρ” ή “Ηδύποτο” ή “Αλκοολούχο ποτό”. Η περιεκτικότητα αλκοόλ πρέπει να είναι πάνω από 20% και η γλύκανση πρέπει να γίνεται αποκλειστικά με μέλι. Το Ρακόμελο μπορούν να το παράξουν, για εμπορική χρήση, στην Ελλάδα, αποκλειστικά οι ποτοποιίες.

Βάση νομοθεσίας τα Λικέρ – Ηδύποτα – Ποτά μπορούν να παράγονται σε όλο τον κόσμο με κάθε είδος απόσταγμα. Τα προϊόντα ByRaki flavor παράγονται αποκλειστικά με Κρητική Τσικουδιά – Ρακή. Το ποσοστό αλκοόλ είναι από 15% και πάνω, που συντηρητικό είναι το απόσταγμα. Στην ετικέτα πρέπει να αναγράφεται η κατηγορία που είναι Ποτό ή Λικέρ, το ποσοστό αλκοόλ και η ποσότητα που περιέχει η συσκευασία. Απαγορεύεται να αναγράφει ότι περιέχει κάποιο φρούτο όταν αυτό δεν υπάρχει στην διαδικασία της παρασκευής του, για παράδειγμα “Τσικουδιά με γεύση Φράουλα”.

Στους χώρους εστίασης και στις κάβες καθώς και στα άλλα καταστήματα τα παραπάνω προϊόντων επιτρέπετε να πωλούνται ΜΟΝΟ εφόσον αυτά προέρχονται από ποτοποιία.

Νομοθεσία ΦΕΚ-95B10

photo: wallpaperaccess.com

ByRaki flavor team

www.byraki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *