Τσικουδιά

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ο Δήμος Ηρακλείου χρίστηκε Παγκόσμια Πόλη Γαστρονομίας της UNESCO και εντάχθηκε στο διεθνές Δίκτυο Creative Cities.

Το ByRaki flavor συμμετέχει στη διάχυση της γαστρονομικής μας κληρονομιάς είτε με τα προϊόντα του, είτε με δράσεις και την μεταφορά των γνώσεων και τον εμπειριών στον τομέα του Κρητικού αποστάγματος.

Προβάλλοντας στον φάκελο υποψηφιότητας τα 5.000 χρόνια διατροφικού πολιτισμού και παράδοσης καθώς και τη στρατηγική που ακολουθεί για να καταστεί η πόλη βιώσιμος αναγνωρισμένος γαστρονομικός προορισμός, το Ηράκλειο βρίσκεται πλέον ανάμεσα στις επτά πόλεις από όλο τον κόσμο που διακρίθηκαν το 2023 ως Δημιουργικές Πόλεις της UNESCO (Creative Cities) στον τομέα της Γαστρονομίας.

Η διάκριση αυτή είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Αναπτυξιακού Οργανισμού «Ηράκλειο ΜΑΕ» και του Δήμου Ηρακλείου με τα στελέχη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Συνιστά ιδιαίτερη τιμή αφενός ως ορόσημο για την ανάπτυξη και τη δικτύωση της πόλης μας στον παγκόσμιο χάρτη Γαστρονομίας, μέσω του διεθνούς θεσμού «Δημιουργικές Πόλεις». Αφετέρου ως αναγνώριση από τον έγκριτο φορέα της UNESCO για τις πολιτισμικές δυναμικές του τόπου μας στη διαχρονική και διαγενεακή ροή της Ιστορίας.

Το Ηράκλειο πλέον είναι Παγκόσμια Πόλη Γαστρονομίας και έχει ενταχθεί στο διεθνές δίκτυο Creative Cities της UNESCO! Η τιμητική αυτή διάκριση έρχεται να επιβραβεύσει τις προσπάθειες της πόλης μας να θέσουμε τη γαστρονομία και την αγροδιατροφή του τόπου μας υψηλά στην ατζέντα της στρατηγικής και της αειφόρου ανάπτυξης.

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι’ αυτή την τόσο σημαντική επιτυχία που είναι αποτέλεσμα συνεργασιών και συστηματικής δουλειάς μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και επιχειρηματιών του Ηρακλείου.

Όλοι μαζί να συστήσουμε ξανά τη μοναδικότητα της κρητικής κουζίνας και του κρητικού τρόπου ζωής σε όλο τον κόσμο!

#HeraklionFlavors #HeraklionCityOfGastronomy #UNESCO

#CitiesofGastronomy #CreativeCities

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *