Τσικουδιά

Κεφτεδάκια αρωματισμένα με ByRaki Flavor Λεμόνι και Ρακόμελο

Ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης, consultant chef του Greek Breakfast του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, μας ετοιμάζει Κεφτεδάκια, με σάλτσα ντομάτας αρωματισμένη με ByRaki Flavor Λεμόνι και Ρακόμελο.

Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά | Χρόνος Ψησίματος: 25 λεπτά | Μερίδες: 2-4

Υλικά:

Για τους κεφτέδες:

  • 300 γρ. Μοσχαρίσιο Κιμά
  • 200 γρ. Χοιρινό Κιμά
  • 200 γρ. Ξερό Κρεμμύδι
  • 20 γρ. Σκόρδο
  • 10 γρ. Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. Ψίχα από Μπαγιάτικο Ψωμί
  • 50 γρ. Ελαιόλαδο
  • 1 Αυγό
  • 30 ml. ByRaki Flavor Lemon 16% vol alc
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλεύρι για το πανάρισμα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 1 κιλό Φρέσκες Ντομάτες, πολτοποιημένες ή τριμμένες στον τριφτή
  • 300 γρ. Ζωμό Λαχανικών
  • 120 γρ. Ξερό Κρεμμύδι, τριμμένο
  • 15 γρ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 80 ml. ByRaki flavor Ρακόμελο 20% vol alc
  • 80 γρ. Κίτρινη Πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 60 γρ. Κόκκινη Πιπεριά. κομμένη σε κύβους
  • 20 γρ. Ντοματοπελτέ
  • 100 γρ. Ελαιόλαδο
  • 10 γρ. Βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Τρόπος Εκτέλεσης:

Για τους κεφτέδες:

Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό να μουλιάσει.

Στη συνέχεια αφού έχει ποτίσει καλά το σφίγγουμε στις παλάμες μας να φύγει το νερό και το βάζουμε σε ένα μπολ.

Βάζουμε σε ένα μούλτι το ψωμί, το κρεμμύδι, το σκόρδο το μαϊντανό, το ByRaki Flavor Lemon, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και τα πολτοποιούμε.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά.

Ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά να ενωθούν τα υλικά.

Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ με τον κιμά και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Αν βιαζόμαστε τον αφήνουμε λιγότερο χρόνο.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι να κάψει, παίρνουμε από το μείγμα του κιμά μικρές ποσότητες, στο μέγεθος που θέλουμε, και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια.

Τυλίγουμε τα κεφτεδάκια στο αλεύρι και τα τηγανίζουμε για να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές, περίπου 10-20 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος που τους έχουμε δώσει.

Τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ετοιμάζουμε τη σάλτσα ντομάτας.

Για την σάλτσα ντομάτας:

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.

Σβήνουμε με ByRaki Flavor Ρακόμελο και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε.

Την αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών ζεστό, το αλάτι, το πιπέρι και βράζουμε την σάλτσα για 15 περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να μείνει με λίγο ζουμί.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βασιλικό.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα τους κεφτέδες και τους σερβίρουμε ζεστούς με τηγανιτές πατάτες, ζυμαρικά ή ρύζι.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 69296814_114711673237190_6744620975813296128_n.jpg
Chef Στράτος Ιωσηφέλλης
www.stratosiosifellis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *