News Τσικουδιά

Το ByRaki flavor στα 7α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4fun

Το ByRaki flavor, θερμός υποστηρικτής του θεάτρου, συμμετείχε στα 7α Θεατρικά Βραβεία Κοινού 2019.

Οι νικητές των 7ων Θεατρικών Βραβείων Κοινού All4fun

Όλο το νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου βρισκόταν εκεί. Αλλά και εκπρόσωποι των παλιότερων γενιών. Στην κατάμεστη αίθουσα «Αντιγόνη» στο «Θέατρον-Ελληνικός Κόσμος» πραγματοποιήθηκαν τα 7α Θεατρικά Βραβεία Κοινού. 

Η μεγάλη φετινή τους επιτυχία εκτός από τη μεγάλη προσέλευση του κόσμου οφειλόταν σε μεγάλο βαθμό στην άψογη επικοινωνία των δύο παρουσιαστών.

Ο Βασίλης Παλαιολόγος και η Μαριάννα Πολυχρονίδη δημιούργησαν ένα αχτύπητο δίδυμο με χημεία, αμεσότητα, χιούμορ και πολύ καλή αίσθηση του χρόνου. 

Σ’ αυτήν την υπέροχη βραδιά τα 70 λεπτά της απονομής πέρασαν πολύ γρήγορα και η εκδήλωση, που έφερε την σκηνοθετική υπογραφή του Αντώνη Morgan Κωνσταντουδάκη, διήρκησε αυτό που λέμε στην καθομιλουμένη, “τόσο, όσο…”.

Το ευχάριστο κλίμα και η παρεϊστικη ατμόσφαιρα για τους 800 και άνω θεατές συνεχίστηκε και μετά το τέλος της εκδήλωσης στο φουαγιέ, αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο του πολύ φιλόξενου “Θέατρον-Ελληνικός Κόσμος”.

Απολαμβάνοντας τη μεγάλη ποικιλία των αναψυκτικών και των χυμών Λουξ, που ήταν και ο μεγάλος χορηγός της βραδιάς.

Πίνοντας κρασιά από τη διάσημη και στο εξωτερικό οινοποιεία Τσάνταλη,
τρώγοντας Pizza Fan (που ταιριάζει απόλυτα και με το All4fun…).

Παράλληλα δοκιμάζοντας τις πολλές και μοναδικές γεύσεις από το ιδιαίτερο ByRaki flavor.

Aπό την δραματική σχολή του Ωδείου αποφοίτησαν η Μαίρη Μηνά, που κατέκτησε το 1ο βραβείο γυναικείας ερμηνείας για το “Με λένε Έμμα”, τα δύο πρόσωπα της χρονιάς για το All4fun, το 2018 Ελεάνα Καυκαλά, Μαρία Πετεβή, καθώς και ο Παναγιώτης Γαβρέλας με την Χρηστίνα Γαρμπή, βραβευθέντες με το μοναδικό βραβείο που δεν προέρχεται από ψηφοφορία αλλά δίνεται από το All4fun, το επονομαζόμενο και ως Rising Star.

All4fun Awards 2019 (26).jpg

Η παράσταση που τα σάρωσε όλα στα φετινά βραβεία ήταν οι “Άνθρωποι και Ποντίκια”

Κατέκτησε με διαφορά την πρώτη θέση ως η καλύτερη της σεζόν 2018-19, το 1ο βραβείο σκηνοθεσίας (Βασίλης Μπισμπίκης), αλλά και το βραβείο των αρθρογράφων πολιτιστικών ιστοσελίδων.

Το ευτύχημα, μάλιστα, είναι πως θα συνεχιστεί και τη νέα περίοδο στο Cartel.

6All4fun Awards 2019 (38).jpg

Για πρώτη φορά θεσπίστηκε βραβείο για το καλύτερο νεοελληνικό έργο (170 τετραγωνικά του Γιωργή Τσουρή – επίσης θα συνεχιστεί και φέτος), ενώ δόθηκε και το 1ο βραβείο All4troll (απόλυτα λογικό σε ποιον…)

Το μουσικό θέμα των βραβείων έφτιαξε η Ρέα Σιαφάκα (Error In Person) εκδήλωση κάλυψε ζωντανά ο Τηλέμαχος Τριανταφυλλίδης και μπορείτε να τη δείτε στη σελίδα μας στο f.b ΕΔΩ: 

Αναλυτικά οι νικητές και όλα όσα συνέβησαν στα 7α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4fun.

ΑΝΤΡΙΚΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Ο Γιάννης Νιάρρος που κατέκτησε το βραβείο Χορν το 2018 αναδείχθηκε πρώτος στη ψηφοφορία του κοινού για τη σεζόν 2018-19.

1ο Βραβείο: Γιάννης Νιάρρος (Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα – Θέατρο Τζένη Καρέζη – Σκηνοθεσία Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος)

All4fun Awards 2019 (21).jpg

2ο Βραβείο: Νίκος Κουρής (Η Γίδα ή ποια είναι η Σύλβια – Θέατρο Θησείον – Σκηνοθεσία Νικορέστης Χανιωτάκης)

Λόγω των υποχρεώσων του Νίκου Κουρή εκείνη τη μέρα με την “Κωμωδία των Παρεξηγήσεων” στην Κύπρο, το βραβείο παρέλαβε ο σκηνοθέτης της παράστασης, Νικορέστης Χανιωτάκης, ο οποίος διάβασε και τον ευχαριστήριο λόγο του ηθοποιού του.

All4fun Awards 2019 (9).jpg

3ο Βραβείο: Μάνος Καρατζογιάννης (Φυλές – Θέατρο Σταθμός – Σκηνοθεσία Τάκης Τζαμαργιάς)

Ο Μάνος Καρατζογιάννης είχε τιμηθεί με το 1ο βραβείο το 2015 στα 4α Θεατρικά Βραβεία Κοινού All4fun – συμπτωματικά για την παράσταση, “Ποιος σκότωσε τον σκύλο τα μεσάνυχτα” σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά (είχε παιχθεί για 2 σεζόν στο Αγγέλων Βήμα)

All4fun Awards 2019 (20).jpg

* Την απονομή έκανε ο φωτορεπόρτερ Βασίλης Νάτσιος.

** Στην πρώτη δεκάδα της ψηφοφορίας των αναγνωστών του All4fun βρέθηκαν ακόμα (κατά αλφαβητική σειρά) οι:Γιώργος Γάλλος (Ξύπνα Βασίλη – Εθνικό Θέατρο – Σκηνοθεσία Άρης Μπινιάρης),  Τάσος Ιορδανίδης (Ο Τζόνι πήρε το όπλο του – Altera Pars – Σκηνοθεσία Θάλεια Ματίκα), Ιωσήφ Ιωσηφίδης (Ο παίκτης – Θέατρο 104 – Σκηνοθεσία Σοφία Καραγιάννη), Γιάννης Στάνκογλου (Γιούγκερμαν – Θέατρο Πορεία – Σκηνοθεσία Δημήτρης Τάρλοου), Γιωργής Τσουρής (170 Τετραγωνικά – Από Μηχανής Θέατρον – Σκηνοθεσία Γιώργος Παλούμπης), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Ερωτευμένος Σαίξπιρ – Θέατρον Ελληνικός Κόσμος – Σκηνοθεσία Γιάννης Κακλέας)

All4fun Awards 2019 (12).jpg

*** Με εξαίρεση τον Ερωτευμένο Σαίξπιρ οι 9 από τις 10 παραστάσεις των φετινών υποψηφίων θα συνεχιστούν και τη νέα σεζόν: 

ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ

Η εκπληκτική ερμηνεία της Μαίρης Μηνά στο “Με λένα Έμμα” στον ομώνυμο ρόλο επιβραβεύτηκε από το κοινό του All4fun, που την έφερε – με διαφορά μάλιστα – στην κορυφή της ψηφοφορίας. H παράσταση επαναλαμβάνεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

1ο Βραβείο: Μαίρη Μηνά (Με λένε Έμμα – Σύγχρονο Θέατρο – Σκηνοθεσία Ελένη Σκότη)

All4fun Awards 2019 (19).jpg

2ο Βραβείο: Μαρία Ναυπλιώτου (Masterclass – Θέατρο Μικρό Χορν – Σκηνοθεσία Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος)

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν η Μαίρη Ναυπλιώτου τιμήθηκε με βραβείο All4fun. Απουσίασε από την εκδήλωση λόγω των υποχρεώσεων του Masterclass στην Κύπρο. Kαι το Masterclass θα παιχθεί και φέτος.

3ο Βραβείο: Λένα Ουζουνίδου (Η ψιλικατζού – Πολυχώρος Vault – Σκηνοθεσία Δημήτρης Καρατζιάς)

Με μία ακόμα σπουδαία ερμηνεία στη μακρόχρονη θεατρική της καριέρας η Λένα Ουζουνίδου βραβεύτηκε για την “Ψιλικατζού” στον πολυχώρο Vault σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά σε μια σεζόν, όπου συνέχισε στον Αρίστο (σκηνοθεσία Γιώργος Παπαγεωργίου – Θέατρο Άνεσις), ενώ έπαιζε και στα “Μάτια” (σκηνοθεσία Παντελής Δεντάκης – Θέατρο του Νέου Κόσμου). Η “Ψιλικατζού” θα συνεχιστεί και τη νέα σεζόν (όπως και ο Αρίστος, αλλά με τη Φιλαρέτη Κομνηνού πλέον στο καστ).

All4fun Awards 2019 (33).jpg

 * Την απονομή έκανε ο ηθοποιός Στέφανος Μουαγκιέ.

** Στην πρώτη δεκάδα της ψηφοφορίας των αναγνωστών του All4fun βρέθηκαν ακόμα (κατά αλφαβητική σειρά) οι:Μαρία Κίτσου (Τερέζ Ρακέν – Θέατρο Ροές – Σκηνοθεσία Λίλλυ Μελεμέ), Υρώ Μανέ (Ρένα – Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Σκηνοθεσία Νικαίτη Κουντούρη), Άννα Μάσχα (Φαρενάιτ 451 – Θέατρο Πόρτα – Σκηνοθεσία Θωμάς Μοσχόπουλος), Νένα Μεντή (Γυναίκες του Παπαδιαμάντη – Θέατρο Χώρα – Σκηνοθεσία Πέτρος Ζούλιας), Βάλια Παπακωνσταντίνου (170 Τετραγωνικά – Από Μηχανής Θέατρον – Σκηνοθεσία Γιώργος Παλούμπης), Ελένη Ράντου (Τζάσμιν – Θέατρο Διάνα – Σκηνοθεσία Σταμάτης Φασουλής, Πέγκυ Τρικαλιώτη (Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν – Θέατρο Θησείον – Σκηνοθεσία Νικορέστης Χανιωτάκης) *** ¨Οπως το “Με λένα Έμμα”, το “Masterclass”, η “Ψιλικατζού” τη νέα σεζόν θα συνεχιστούν ακόμα η “Ρένα, τα “170 Τετραγωνικά” (στο Cartel πλέον) , η “Τζάσμιν” και ο “Καλός άνθρωπος του Σετσουάν”.  

All4fun Awards 2019 (8).jpg

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Με ποσοστό άνω του 60% των ψήφων το “Άνθρωποι και Ποντίκια” του Τζον Στάινμπεκ σε μετάφραση – ελεύθερη απόδοση της Σοφίας Αδαμίδου και σκηνοθεσία του Βασίλη Μπισμπίκη μονοπώλησε στην κορυφή, σπάζοντας κάθε ρεκόρ στην 7χρονη ιστορία των βραβείων. Σχεδόν όλοι όσοι το είδαν το ψήφιζαν μέσα στην πρώτη δεκάδα, ενώ συγκέντρωσε περίπου το 50% σε πρωτιές.  

Ερμηνεύουν: Βασίλης Μπισμπίκης, Δημήτρης Δρόσος, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Στέλιος Τυριακίδης, Μάνος Καζαμίας, Γιώργος Σιδέρης, Γιανμάζ Ερντάλ, Θάνος Περιστέρης, Αγγέλα Πατσέλη.

1ο Βραβείο: Άνθρωποι και ποντίκια (Cartel – Βασίλης Μπισμπίκης)

All4fun Awards 2019 (37).jpg

2ο Βραβείο: Ξύπνα Βασίλη (Εθνικό Θέατρο – Άρης Μπινιάρης)

3ο Βραβείο: Προσωπική Συμφωνία (Από Μηχανής Θέατρο – Δημήτρης Μυλωνάς)

Λόγω της πρεμιέρας της “Προσωπικής Συμφωνίας” ακριβώς την ίδια μέρα στη Θεσσαλονίκη, ο θίασος έστειλε ευχαριστήριο βίντεο, το οποίο μπορείτε να δείτε
ΕΔΩ: 

Το βραβείο παρέλαβε ο σκηνοθέτης και βοηθός του Δημήτρη Μυλωνά, Πάνος Λουκαΐδης 

Στην “Προσωπική συμφωνία” του Ρόναλντ Χάργουρντ, που επιστρέφει από 30 Οκτωβρίου στο Από Μηχανής Θέατρον παίζουν οι: Νικήτας Τσακίρογλου, Χρήστος Βαλαβανίδης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Άννα Ελεφάντη, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Κώστας Κουτρούλης, Δημήτρης Μπούρας

71498411_538094926943967_1100874816036012032_n.jpg

* Την απονομή έκανε η Άννη Καραγκιουλέ, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της χορηγού εταιρείας των αναψυκτικών Λουξ ΑΕ.

** Στην πρώτη δεκάδα της ψηφοφορίας των αναγνωστών του All4fun βρέθηκαν ακόμα (κατά αλφαβητική σειρά) οι: 170 Τετραγωνικά (Από Μηχανής Θέατρο – Γιώργος Παλούμπης), Βυσσινόκηπος (Θέατρο Χορν – Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης), Ερωτευμένος Σαίξπιρ (Θέατρο Ελληνικός Κόσμος – Γιάννης Κακλέας), Θάνατος του Ιβάν Ιλίτς (Αλκμήνη – Κωνσταντίνα Νικολαϊδη), Με λένα Έμμα (Σύγχρονο Θέατρο – Ελένη Σκότη), Τερέζ Ρακέν (Θέατρο Ροές – Λίλλυ Μελεμέ), Φυλές (Θέατρο Σταθμός – Τάκης Τζαμαργιάς). Αυτήν τη σεζόν θα συνεχιστούν τα “170 τετραγωνικά” (στο Cartel), ο “Θάνατος του Ιβάν Ιλίτς”, το “Με λένε Έμμα” και οι “Φυλές”

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ

Σχεδόν στα ίδια επίπεδα με τις παραστάσεις κυμάνθηκε και η συχνότητα των ψήφων των αναγνωστών μας στη σκηνοθεσία, με τον Βασίλη Μπισμπίκη να κατακτά την πρώτη θέση με διαφορά. 

1ο Βραβείο: Βασίλης Μπισμπίκης (Άνθρωποι και ποντίκια – Cartel)

All4fun Awards 2019 (34).jpg

2ο Βραβείο: Γιάννης Κακλέας (Ερωτευμένος Σαίξπηρ – Θέατρο Ελληνικός Κόσμος)

3ο Βραβείο: Βασίλης Μαυρογεωργίου (Κατάδικος – Θέατρο Αποθήκη)

Λόγω της απουσίας του Βασίλη Μαυρογεωργίου στη Θεσσαλονίκη, ο σκηνοθέτης του “Κατάδικου” μας έστειλε ευχαριστήριο βίντεο

* Την απονομή έκανε ο ηθοποιός και συμπαρουσιαστής των 5ων Θεατρικών Βραβείων Κοινού All4fun Ορέστης Τζιόβας.

** Στην πρώτη δεκάδα της ψηφοφορίας των αναγνωστών του All4fun βρέθηκαν ακόμα (κατά αλφαβητική σειρά) οι εξής:Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης (Βυσσινόκηπος – Θέατρο Χορν), Δημήτρης Μαυρίκιος (Απόψε Αυτοσχεδιάζουμε – Εθνικό Θέατρο), Θωμάς Μοσχόπουλος (Φαρενάιτ 451 – Θέατρο Πόρτα), Άρης Μπινιάρης (Ξύπνα Βασίλη – Εθνικό Θέατρο), Γιώργος Παλούμπης (170 Τετραγωνικά – Από Μηχανής Θέατρο), Ελένη Σκότη (Με λένα Έμμα – Σύγχρονο Θέατρο), Τάκης Τζαμαργιάς (Φυλές – Θέατρο Σταθμός)

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

Το συγκεκριμένο βραβείο υπήρχε ως σκέψη από πέρσι, όταν μας το είχε προτείνει η ηθοποιός και συγγραφέας Ελένη Ζιώγα. Φέτος έγινε πραγματικότητα η θέσπισή του με την προοπτική να παραμείνει δια παντός.

Τα “170 τετραγωνικά” ήταν το μοναδικό νεοελληνικό έργο στην πρώτη δεκάδα σε παραστάσεις και σκηνοθεσία, ενώ ο δημιουργός του Γιωργής Τσουρής βρέθηκε στην πρώτη 10άδα των αντρικών ερμηνειών και η Βάσια Παπακωνσταντίνου στην αντίστοιχη των γυναικών. Επομένως ήταν κάτι παραπάνω από προφανής επιλογή του βραβείου.

Τα 170 Τετραγωνικά του Γιωργή Τσουρή σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη παίχθηκε πέρσι στο από Από Μηχανής Θέατρον και θα συνεχιστεί πλέον στο Cartel. Ερμηνεύουν οι Αμαλία Αρσένη, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Άννα Πατητή, Γιωργής Τσουρής και Αντώνης Τσιοτσιόπουλος.

* Την απονομή έκανε η ηθοποιός Γεωργία Παντέλη.

9All4fun Awards 2019 (18).jpg

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2018

10All4fun Awards 2019 (1).jpg

Τα πρώτα χρονικά βραβεία της εκδήλωσης, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια απονεμήθηκαν στα «Πρόσωπα της Χρονιάς» για το All4fun το 2018. Το σχετικό βραβείο προκύπτει από τα κλικ που κάνουν οι συνεντεύξεις στη στήλη “πρόσωπο της εβδομάδας” το εκάστοτε έτος.

Την Ελεάνα Καυκαλά και τη Μαρία Πετεβή. Την απονομή έκανε ο σχεδιαστής Ερωτόκριτος.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ: 2018 (Ελεάνα Καυκαλά-Μαρία Πετεβή), 2017 (Έλενα Μεγγρέλη-Σπύρος Χατζηαγγελάκης), 2016 (Έλλη Τρίγγου), 2015 (Αλεξάνδρα Αϊδίνη – Νατάσα Εξηνταβελώνη), 2014 (Αυγουστίνος Κούμουλος – Κωνσταντίνος Μπιμπής), 2013 (Πηνελόπη Τσιλίκα), 2012 (Βασιλική Τρουφάκου)

11All4fun Awards 2019 (27).jpg

ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ (Rising Stars)

Το συγκεκριμένο βραβείο δίνεται αποκλειστικά από το All4fun από το 2015 και είναι το μοναδικό που δε σχετίζεται με τη ψηφοφορία του κοινού. Αφορά νέους ηθοποιούς, που κρίνουμε ότι πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να δικαιολογούν και τον σχετικό τίτλο. 

Το «Βραβείο ανερχόμενης ηθοποιού» στη γυναικεία κατηγορία δόθηκε στη Χρηστίνα Γαρμπή («Μύρτος», Παύλου Μάτεση, Ομάδα 4Frontal, σκηνοθεσία Θανάση Ζερίτη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου).

12All4fun Awards 2019 (45).jpg

Το αντίστοιχο «Βραβείο ανερχόμενου ηθοποιού» δόθηκε στον Παναγιώτη Γαβρέλα («Η κουζίνα» στο Θέατρο Αποθήκη, σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη και  «Το δαχτυλίδι της μάνας», του Γιάννη Καμπύση, Ομάδα C for Circus, σκηνοθεσία Παύλου Παυλίδη).

All4fun Awards 2019 (24).jpg

* Την απομονή έκανε η περσινή νικήτρια Ιφιγένεια Γρίβα.

ΌΛΟΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ: 2018 (Χρηστίνα Γαρμπή-Παναγιώτης Γαβρέλας), 2017 (Ιφιγένεια Γρίβα-Γιώργος Τριανταφυλλίδης), 2016 (Στέλλα Βογιατζάκη), 2015 (Κίττυ Παϊταζόγλου).

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ

Και εδώ το ‘Άνθωποι και Ποντίκια” μονοπώλησε την πρώτη θέση. Επίσης με διαφορά.

Άνθρωποι και ποντίκια (Cartel – Βασίλης Μπισμπίκης)

* Την απονομή έκανε η δημοσιογράφος Ειρήνη Αϊβαλιώτου (catisart.gr).

14All4fun Awards 2019 (35).jpg
15All4fun Awards 2019 (47).jpg

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς το κοινό ενθουσιάστηκε με την αισθαντική φωνή της ηθοποιού-τραγουδίστριας Ιωάννας Λέκκα, που τραγούδησε Μανώλη Χιώτη με τη συνοδεία του Τάσου Δερέσκου στο μπουζούκι και του Αλέξανδρου Μαούτσου στην κιθάρα.

Αλλά και με τη χορογραφίας της Λαμπρινής Γκόλια.

16All4fun Awards 2019 (46).jpg

Φέτος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και το βραβείο All4troll.

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Κουτσολέλος κλήθηκε να το παραδώσει σε όποια ή όποιον θα εμφανιζόταν στην σκηνή για να το παραλάβει.

Από την στιγμή, όμως, που δε σηκώθηκε κάποιος για να το πάρει στα επόμενα δευτερόλεπτα με την παρότρυνση του κοινού και των παρουσιαστών, το παρέλαβε τελικά ο ίδιος…Άλλωστε το αξίζει και με το παραπάνω με τα πολυαγαπημένα του στάτους στο f.b.

17All4fun Awards 2019 (2).jpg

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη Αίθουσα Αντιγόνη, στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

17All4.jpg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *