Ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης, consultant chef του Greek Breakfast του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, μας ετοιμάζει Πανσέτα με ByRaki flavor στο Φούρνο.
Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά | Χρόνος Αναμονής: 5 ώρες | Χρόνος Ψησίματος: 100 λεπτά | Μερίδες: 4
Υλικά:
- 1 κιλό Πανσέτα, χωρίς κόκκαλο
- 50 γρ. Ελαιόλαδο
- 80 γρ. Μουστάρδα
- 50 γρ. Kέτσαπ
- 50 γρ. Mέλι
- 30 ml ByRaki Flavor Bergamot
- 30 ml ByRaki Flavor Lemon
- 30 ml ByRaki Flavor Pomegranate
- 20 γρ. Worcestershire Sauce
- 30 γρ. Σάλτσα Σόγια
- 5 γρ. Θυμάρι Ξερό
- 5 γρ. Δεντρολίβανο Ξερό
- 5 γρ. Ρίγανη Ξερή
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τρόπος Εκτέλεσης:
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το κρέας μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός.
Αλατοπιπερώνουμε στην πανσέτα και την προσθέτουμε στο μπολ.
Τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 5 τουλάχιστον ώρες, ακόμα καλυτέρα για μια ολόκληρη νύχτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε σε ένα ταψί την πανσέτα μαζί με τη μαρινάδα.
Τυλίγουμε με λαδόκολλα και με αλουμινόχαρτο το σκεύος για να καλοψηθεί, χωρίς να καεί.
Αρχικά έχουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς για 50-60 λεπτά.
Μετά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο με την λαδόκολλα και χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να ροδίσει. Καλό είναι να περάσουμε με ένα πινέλο την πανσέτα, με τον ζωμό που έχει το σκεύος.
Κόβουμε την πανσέτα σε φέτες, και σερβίρουμε.

www.stratosiosifellis.com