Ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης μας ετοιμάζει Strudel Μήλου με ByRaki flavor Ρακόμελο 20% vol alc.
Υλικά:
Για το φύλλο:
250 γρ. Αλέυρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα Αλάτι
1 Αυγό
100 γρ. Χλιαρό Νερό
20 γρ. Ελαιόλαδο
Για τη γέμιση:
1 κιλό Πράσινα Μήλα
100 γρ. Γαλέτα (ή φρυγανιά τριμμένη)
50 γρ. Βούτυρο
140 γρ. Κρυσταλλική Ζάχαρη
5 γρ. Κανέλα
150 γρ. Σταφίδες
50 γρ. Καρύδια, χοντροκομμένα
2 γρ. Μοσχοκάρυδο
Χυμό από μισό Λεμόνι
1 σφηνάκι ByRaki flavor Ρακόμελο
Άχνη Ζάχαρη για το γαρνίρισμα
Τρόπος Εκτέλεσης:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, θέλουμε μια ζύμη απαλή και εύπλαστη χωρίς να κολλάει στα χέρια.
Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς.
Ξεκινάμε και καθαρίζουμε τα μήλα μας. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τα περιχύνουμε με το
χυμό λεμονιού, το ByRaki flavor Ρακόμελο και τα ανακατεύουμε να πάει παντού το λεμόνι για να μην μαυρίσουν όσο ετοιμάζουμε
τα υπόλοιπα υλικά.
Ρίχνουμε στο μπολ με τα μήλα, τη φρυγανιά, την ζάχαρη, τα καρύδια, τις σταφίδες, τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα πάγκο ρίχνουμε λίγο αλεύρι και ανοίγουμε το φύλλο μας.
Στρώνουμε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί ή αν δεν έχετε, το αλείφουμε καλά με λίγο λάδι.
Ακουμπάμε πάνω ένα φύλλο και ρίχνουμε στο κέντρο του τη γέμιση μας.
Αλείφουμε με τα χέρια μας λίγο νερό τις άκρες του φύλλου περιμετρικά και το κλείνουμε σε ένα ρολό.
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 170 βαθμούς ή μέχρι να ροδίσει καλά.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και λίγη κανέλα προαιρετικά, κόβουμε μια φέτα και συνοδεύουμε με μια μπάλα παγωτό βανίλια στο
πλάι..

www.stratosiosifellis.com