Ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης μας ετοιμάζει Macaron με ByRaki flavor Tριαντάφυλλο 16% vol alc.
Υλικά:
350 γρ. Αμύγδαλα Λευκά
600 γρ. Ζάχαρη
220 γρ. Ασπράδια Αυγών
15 γρ. ByRaki flavor Rose
Για τη γέμιση:
500 γρ. Kρέμα Γάλακτος 35%
80 γρ. Zάχαρη
Τρόπος Eκτέλεσης:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140° C.
Βάζουμε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη στο μούλτι και τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Προσθέτουμε τα ασπράδια και τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν μια εύπλαστη ζύμη.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στο μίξερ, προσθέτουμε το ByRaki flavor Rose και τη χτυπάμε με το φτερό, αρχικά στην αργή ταχύτητα, να
μαλακώσει η ζύμη, αλλά να στέκεται, να μην είναι ρευστή.
Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ με ίσια μύτη διαμέτρου 3 εκ.
Βάζουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και σχηματίζουμε με το κορνέ μπαλάκια ζύμης.
Τα ψήνουμε για 15 – 20 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα και τα γυρίζουμε ανάποδα.
Τα βρέχουμε με λίγο νερό, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο.
Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, τα δύο υλικά της γέμισης μέχρι να γίνουν σαντιγί και ενώνουμε ανά δύο τα μπισκότα.
Τα αφήνουμε οπωσδήποτε 1 νύχτα στο ψυγείο να μαλακώσουν.

www.stratosiosifellis.com
Έχω προσπαθήσει πολλές φορές εκεί που λέω ΑΑΑ τι Ορεα της επόμενες μέρες μαλακώνουν
Κ. Μιρέλα τα Macaron μπορείτε να τα αποθηκεύσετε για κατανάλωση περίπου μέχρι 5 ημέρες και εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες.
Κάποιοι από τους παράγοντες είναι η συσκευασία αποθήκευσης, η θερμοκρασία του χώρου, η υγρασία και άλλα.
Ένας άλλος παράγοντας είναι ο χρόνος ψησίματος, που διαφέρει από μια οικιακή συσκευή σε μια άλλη.
Ελπίζουμε να σας καλύψαμε!