ByRaki flavor Τσικουδιά

ByRaki flavor Mint

Το ByRaki flavor Mint είναι Τσικουδιά – Ρακή Κρήτης με γεύση Μέντα. Ο τρόπος που δημιουργείται η συνταγή είναι με την μέθοδο του εμπλουτισμού.

Ο χρόνος που απαιτείται να μείνει η μέντα μέσα στο απόσταγμα είναι από 30 έως 60 ημέρες. Στην διαδικασία αυτή παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντες, όπως η ωριμότητα της μέντας, η χρονιά της συγκομιδής, με ότι αυτό συνεπάγεται, καθώς και οι καιρικές συνθήκες.

Μετά από αυτή την διαδικασία και φυσικά τον απαραίτητο έλεγχο, χημικό και γευστικό, των δύο (2) συνταγών ByRaki flavor 16% και 25% vol alc, είμαστε έτοιμοι για εμφιάλωση.

Η εμφιάλωση πραγματοποιείται σε Ποτοποιία, ελεγμένη από το αρμόδιο τμήμα του Χημείου του Κράτους και του Τελωνείου.

Οι δύο συνταγές που έχουν δημιουργηθεί ανήκουν στην κατηγορία Λικέρ – Ηδύποτα.

Πότε μπορεί να καταναλωθεί

Πριν και κατά την διάρκεια του γεύματος προτείνεται, καθώς ηρεμεί τον λείο μυ που διατρέχει το πεπτικό σύστημα, μειώνοντας τους μυϊκούς σπασμούς και παράλληλα διεγείρει τη ρινική βλεννογόνο μεμβράνη, με αποτέλεσμα την καλύτερη γευστική απόλαυση.

Προτείνεται όμως η κατανάλωση και μετά το γεύμα, καθώς έχει χωνευτικές ιδιότητες, προσφέρει μια αίσθηση δροσιάς σε συνδυασμό με την αρωματική γεύση και παράλληλα καθαρίζει, λευκαίνει και έχει αντισηπτική δράση για τα δόντια.

Το ByRaki flavor Mint μπορεί να καταναλωθεί πριν, κατά την διάρκεια ή μετά το γεύμα. Οι ιδιότητες της Μέντας βοηθούν στην καλύτερη γευστική απόλαυση του γεύματος.

ByRaki flavor Mint 16% vol alc

Το ByRaki flavor Mint XVI 16% είναι ένα ελαφρύ Ηδύποτο – Λικέρ. Τόσο σε ζάκχαρα, όσο και σε αλκοόλ, μας αφήνει μια διαφορετική αίσθηση απόλαυσης. Στην συνταγή αυτή δεν θα νιώσουμε την ένταση της Τσικουδιάς και παράλληλα θα απολαύσουμε την γεύση της Μέντας.

Οι τρόποι που μπορούμε να το απολαύσουμε είναι σε ένα ποτήρι λικέρ ή σε ένα ποτήρι γευσιγνωσίας.

Η προτεινόμενη θερμοκρασία είναι 4 – 6 ή 15 – 25 βαθμούς, χωρίς πάγο. Στους 4 – 6 θα νιώσουμε λιγότερο την ένταση της τσικουδιάς και περισσότερο της γεύσης, ενώ στους 15 – 25 θα υπάρξει μια ισορροπία.

Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

  • Σε Cocktail,
  • Στην Μαγειρική,
  • Στην Ζαχαροπλαστική.

ByRaki flavor Mint 25% vol alc

Η προτεινόμενη θερμοκρασία είναι 4 – 6 ή 15 – 25 βαθμούς. Όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, το απολαμβάνουμε χωρίς πάγο, στην περίπτωση αυτή δεν θα νιώσουμε την ένταση της τσικουδιάς.

Η ιδανική θερμοκρασία είναι 15 – 25 βαθμούς για να απολαύσουμε την ισορροπία της συνταγής. Σε αυτή την θερμοκρασία μπορούμε να προσθέσουμε πάγο ή θρυμματισμένο πάγο.

Το ByRaki flavor Strawberry 25% vol alc έχει πιστοποίηση καινοτομία από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Προτεινόμενα ποτήρια:

  • Χαμηλό ή Ψηλό,
  • – Σαμπάνιας,
  • – Γευσιγνωσίας,
  • – Chiller και
  • – Martini

Το ByRaki flavor Mint 25 vol alc μπορεί να σερβιριστεί:

  • θερμοκρασία δωματίου,
  • παγωμένο,
  • με πάγο,
  • με ανθρακούχο αναψυκτικό (πχ soda κ.α.),
  • με Energy Drink,
  • με Mocktails.

Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί:

  • Σε Cocktail,
  • Στην Μαγειρική,
  • Στην Ζαχαροπλαστική.

Οι ιδανικές γευστικές προτάσεις για να απολαύσετε το ByRaki flavor Mint σας είναι:

  • Ψάρι,
  • Ξηροί Καρποί.

Αποφεύγουμε τις σούπες, πιάτα με γλυκές σάλτσες και τα γλυκά γιατί θα μας φέρουν το αντίθετο γευστικό αποτέλεσμα.

ByRaki flavor team

www.byraki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.