Cooking Συνταγές Τσικουδιά Φαγητό

Χοιρινό φιλέτο με ByRaki flavor Κανέλα

Ο Executive Chef Κωνσταντίνος Κωβαίος μας ετοιμάζει Χοιρινό φιλέτο με σάλτσα αρωματισμένη με ByRaki flavor Κανέλα 25% vol alc..

Υλικά:

Για το φιλέτο:

  • 1 φιλέτο χοιρινό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα κανέλας:

  • 1 κρεμμύδι κόκκινο χοντροκομμένο
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 30 ml ByRaki flavor κανέλα
  • 150 ml σάλτσα demi glace
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγοι κόκκοι μαύρο πιπέρι
  • 20 γρ. βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φιλέτο από όλες τις πλευρές για 2-3’, προσθέτουμε το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και τελειώνουμε στο φούρνο για περίπου 8’ στους 150 βαθμούς.

Για την σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τους κόκκους πιπέρι μέχρι να καραμελώσει.

Σβήνουμε με ByRaki flavor Κανέλα και αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε την σάλτσα ντεμι γκλας και την κανέλα και βράζουμε για 10’ σε χαμηλή φωτιά.

Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι-πιπέρι και αν θέλουμε προσθέτουμε στο τέλος λίγο παγωμένο βούτυρο.

Σερβίρουμε το φιλέτο και τη σάλτσα του και συνοδεύουμε με πουρέ γλυκοπατάτα και αχλάδι.

Executive Chef Κωνσταντίνος Κωβαίος

more information:
www.hospitalityambassadeurs.com/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.