Το ByRaki flavor για άλλη μία φορά πρωτοπορεί στον τομέα του και πραγματοποιεί σεμινάρια για την Τσικουδιά Κρήτης “από την απόσταξη, στην επεξεργασία και την κατανάλωση” σε συνεργασία με τις Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου του Επιμελητήριο Ηρακλείου – Heraklion Chamber.
Απευθύνεται:
- Οινολόγους, οινοποιούς.
- Παραγωγούς οίνου και αποσταγμάτων για ιδία κατανάλωση.
- Διήμερους αποσταγματοποιούς (καζανάριδες).
- Ιδιοκτήτες και προσωπικό καταστημάτων – ξενοδοχείων που πωλούν αλκοολούχα ποτά είτε συσκευασμένα, είτε σε για άμεση κατανάλωση.
- Ιδιοκτήτες και προσωπικό ποτοποιίας.
- Bartenders κ.α.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να γνωρίσουμε το Κρητικό απόσταγμα από την παραγωγή μέχρι και την κατανάλωση του μέσα από ένα ταξίδι στην ιστορία του, την νομοθεσία, τον σωστό τρόπο παραγωγής, αποθήκευσης και κατανάλωσης.
Ο εκπαιδευόμενος θα αποκομίσει γνώσεις για:
- την παραγωγή αποστάγματος,
- την δημιουργία ηδύποτων και μπράντι,
- την νομοθεσία τους και
- του τρόπους κατανάλωσης.
Με τις παραπάνω γνώσεις ο εκπαιδευόμενος θα κατανοήσει το Κρητικό απόσταγμα και θα έχει την δυνατότητα είτε της πιο ορθής παραγωγής του προϊόντος, είτε της πιο σωστής προώθησής του, είτε να ωφεληθεί οικονομικά από την πώλησή του.
- Ιστορία (η ιστορία του αποστάγματος στην Ελλάδα και πληροφορίες για την απόσταξη ανά τον κόσμο),
- Νομοθεσία στην Ελλάδα. (νομοθεσία του αποστάγματος στην Ελλάδα για την παραγωγή, την εμπορία και την κατανάλωση),
- Σωστή Αποθήκευση – Συσκευασία,
- Πρώτες ύλες. (ανάλυση για τις σωστές πρώτες ύλες),
- Διαδικασία απόσταξης. (ανάλυση για την διαδικασία απόσταξης),
- Κατηγορίες Αλκοολούχων ποτών με πρόσθετα αρώματα και παλαίωση,
- Τρόποι κατανάλωσης (Ποτό, κοκτέιλ, drink pairing, μαγειρική και ζαχαροπλαστική),
- Γευσιγνωσία.
Διάρκεια: 12 διδακτικές ώρες: (18:00-19:30 2 διδακτικές 90’ , 19:45-20:30 1 διδακτική 45΄)
Κόστος: 100€ ανά συμμετοχή
- Δευτέρα 23/01/23 18:00-20:30
- Τετάρτη 25/01/23 18:00-20:30
- Δευτέρα 30/01/23 18:00-20:30
- Τετάρτη 01/02/23 18:00-20:30
Για Περισσότερες Πληροφορίες και Αίτηση πατήστε στον σύνδεσμο:
Τσικουδιά Κρήτης: από την απόσταξη, στην επεξεργασία και την κατανάλωση. Έναρξη: 23/01/2023