Cooking Γλυκό Συνταγές

Τρουφάκια Κόνιτσας Με ByRaki flavor Blueberry

Ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης μας ετοιμάζει Τρουφάκια Κόνιτσας με Ρακή – Τσικουδιά Κρήτης με γεύση Μύρτιλο από την σειρά ByRaki flavor.

Υλικά:

70 γρ. Αμύγδαλο
70 γρ. Καρυδόψιχα
70 γρ. Φουντούκια
50 γρ. Κακάο
120 γρ. Ζάχαρη
90 γρ. Βούτυρο
120 γρ. Γάλα
40 γρ. ByRaki flavor Μύρτιλο 25% vol alc
300 γρ. Τρούφα Σοκολάτας

Τρόπος Εκτέλεσης:

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα και τα φουντούκια.

Τρίβουμε σε μπλέντερ όλους τους ξηρούς καρπούς, ούτε πολύ, ούτε λίγο.

Αδειάζουμε σε ένα μπολ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την ζάχαρη, το βούτυρο και το κακάο.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Θα σχηματιστεί ένα σοκολατένιο ζουμί.

Προσθέτουμε την υγρή σοκολάτα και το ByRaki flavor μύρτιλο μέσα στο μπολ με τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, για να πήξει.

Όταν έχει πήξει το μίγμα, παίρνουμε μικρές ποσότητες και πλάθουμε μπαλίτσες, ρίχνοντάς τες σε ένα ταψάκι με την τρούφα και τις κυλάμε για να κολλήσει από παντού.

Απλώνουμε τα τρουφάκια σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλά και τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξουν.

Chef Στράτος Ιωσηφέλλης
www.stratosiosifellis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.