Ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης, consultant chef του Greek Breakfast του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, μας ετοιμάζει Τηγανιά Αρνιού με πολύχρωμες πιπεριές, αρωματισμένη ByRaki flavor Λεμόνι.
Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά | Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά | Μερίδες: 2-4
Υλικά:
- 1 κιλό Αρνίσια Σπάλα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
- 250 γρ. Ξερά Κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
- 20 γρ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. Κόκκινη Πιπεριά
- 200 γρ. Πράσινη Πιπεριά
- 100 ml. ByRaki Flavor Lemon
- 50 γρ. Μουστάρδα, απαλή
- 10 γρ. Χυμό Λεμονιού
- 600 ml. Ζωμό Λαχανικών
- 100 ml. Ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι

Τρόπος Εκτέλεσης:
Αδειάζουμε το κρέας σε ένα βαθύ μπολ, το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Παράλληλα, τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
Αφού κάψει το τηγάνι, ρίχνουμε το κρέας σε δόσεις και δίνουμε καλό χρώμα σε όλες τις πλευρές.
Αφαιρούμε από το τηγάνι το κρέας μας και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες δόσεις.
Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές φέτες, τις αδειάζουμε στο τηγάνι, και ανακατεύουμε.
Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια, τα προσθέτουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τα καραμελώνουμε.
Προσθέτουμε το σκόρδο, και αφήνουμε τα λαχανικά μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
Μόλις καραμελώσουν τα λαχανικά, ρίχνουμε το κρέας, το ByRaki Flavor Lemon και περιμένουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Μόλις είναι έτοιμη η τηγανιά, σερβίρουμε ζεστή με ρίγανη.

www.stratosiosifellis.com