Cooking Συνταγές Τσικουδιά Φαγητό

Μπριάμ με Τσικουδιά

Ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης, consultant chef του Greek Breakfast του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, μας ετοιμάζει Μπριάμ με ByRaki flavor Τσικουδιά – Ρακή Κρήτης στο Φούρνο.

Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά | Χρόνος Ψησίματος: 70 λεπτά | Μερίδες: 2-4

Υλικά:

  • 500 γρ. Μελιτζάνα
  • 400 γρ. Κολοκυθάκι
  • 200 γρ. Πράσινη Πιπεριά
  • 100 γρ. Κίτρινη Πιπεριά
  • 200 γρ. Ξερό Κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 80 ml. ByRaki Flavor Τσικουδιά 38%
  • 300 γρ. Καρότο
  • 300 γρ. Πατάτες
  • 400 γρ. Ντομάτα
  • 300 γρ. Χυμό Ντομάτας
  • 20 γρ. Μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. Ελαιόλαδο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Τρόπος Εκτέλεσης:

Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα λαχανικά. Κόβουμε σε κύβους τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τις πιπεριές και τις πατάτες. Βάζουμε σε ένα μεγάλο και βαθύ ταψί όλα τα υλικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη τις ντομάτες.

Περιχύνουμε τα υλικά με τις ντομάτες, με το λάδι, 300γρ νερό, 60 ml. ByRaki Flavor Τσικουδιά 38% και τον έτοιμο ντοματοχυμό.

Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά μας. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό, λίγη ρίγανη και τα ανακατεύουμε.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 60-90 λεπτά.

Chef Στράτος Ιωσηφέλλης
www.stratosiosifellis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *