Cooking Γλυκό Συνταγές

Λαγγίτες Θρακιώτικες με ByRaki flavor Caramel

Ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης μας ετοιμάζει Λαγγίτες Θρακιώτικες με Ρακή – Τσικουδιά Κρήτης με γεύση Καραμέλα από την σειρά ByRaki flavor 25% vol alc.

Λαγγίτες Θρακιώτικες με ByRaki flavor Caramel

Oι λαγγίτες ή λαλλαγγίτες είναι θρακιώτικη συνταγή και μοιάζουν σαν pancakes ή χοντρές κρέπες.

Υλικά:
400 γρ. Αλεύρι Γ.Ο.Χ.
10 γρ. Ξηρή Μαγιά
5 γρ. Ζάχαρη
5 γρ. Αλάτι
120 γρ. Νερό χλιαρό
240 γρ. Γάλα χλιαρό
50 ml ByRaki flavor Καραμέλα 25% vol alc
Βούτυρο για το τηγάνι

Τρόπος Εκτέλεσης:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, το αλάτι, το ByRaki flavor καραμέλα και σιγά-σιγά το κοσκινισμένο αλεύρι.

Ρίχνουμε τόσο όσο να έχουμε ένα πηχτό χυλό.

Αφήνουμε στο ψυγείο το μείγμα όλο το βράδυ για να έχουμε ένα ωραίο αποτέλεσμα.

Σε δυνατή φωτιά βουτυρώνουμε το τηγάνι μας αφήνουμε να κάψει καλά και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα μια κουτάλα.

Αφήνουμε μέχρι να κάνει φουσκάλες η λαγγίτα μας και με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής την γυρίζουμε.

Αφού είναι έτοιμες μπορούμε να τους βάλουμε από πάνω ότι τραβάει η όρεξή μας είτε σε γλυκό, είτε σε αλμυρό.

Chef Στράτος Ιωσηφέλλης
www.stratosiosifellis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.