Ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης μας ετοιμάζει κουλουράκια με σουσάμι και Κρητική Τσικουδιά – Ρακί με γεύση Φράουλα από την σειρά ByRaki flavor 25% vol alc
Υλικά:
300 γρ. Βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
200 γρ. Ζάχαρη
50 γρ. Μέλι
1 Αυγό
10 γρ. Σόδα
50 γρ. Γιαούρτι
100 ml ByRaki flavor Φράουλα
850 γρ. Αλεύρι μαλακό
1 Αυγό και 20 γρ. Γάλα για το άλειμμα
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Τρόπος Εκτέλεσης:
Χτυπάμε καλά με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα μας να ασπρίσει.
Προσθέτουμε το αυγό, το μέλι, τη σόδα, το γιαούρτι και το ByRaki φράουλα.
Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο-λίγο ανακατεύοντας απαλά με το χέρι.
Όταν ενσωματωθεί, σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα τοποθετούμε στο ταψί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό με το γάλα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Τα βγάζουμε και όταν κρυώσουν τα τοποθετούμε σε αεροστεγές βάζο.