Ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης, consultant chef του Greek Breakfast του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, μας ετοιμάζει Κοτόπουλο με Κάρυ και Γιαούρτι, αρωματισμένο με ByRaki flavor Ρακόμελο.
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά | Χρόνος Εκτέλεσης: 30 λεπτά | Μερίδες: 4
Υλικά:
- 500 γρ. Κοτόπουλο Στήθος
- 80 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. Ηλιέλαιο
- 150 γρ. Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 5 γρ. Κάρυ
- 15 γρ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 70 γρ. ByRaki flavor Ρακόμελο
- 300 ml. Ζωμό Κοτόπουλου
- 150 γρ. Γιαούρτι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Τρόπος Εκτέλεσης:
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές, αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε.
Σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή́ φωτιά, ζεσταίνουμε το λαδί και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει, για περίπου 5 λεπτά́.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το κάρυ, το σκόρδο και σοτάρουμε για περίπου 3 λεπτά́.
Κατόπιν σβήνουμε με το ByRaki Flavor Ρακόμελο. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε τον ζωμό́. Χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για 20 λεπτά́ περίπου.
Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά́.
Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με ρύζι ή μακαρόνια (προαιρετικά́).

www.stratosiosifellis.com