ByRaki flavor News Τσικουδιά

«ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ανακαλύψαμε πως κάτι λείπει…»

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην παρουσίασή του Βιβλίου «ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ανακαλύψαμε πως κάτι λείπει…» την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019, Ανδρέα Παπανδρέου 116, Αμμουδάρα, Τεχνόπολις και ώρα 19:00.

Το ByRaki flavor στα πλαίσια της Κοινωνικής Ευθύνης, στηρίζει το καλό παιδικό βιβλίο και θα είναι χορηγός στην παρουσίαση του βιβλίου «ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ανακαλύψαμε πως κάτι λείπει…».

«Αρχή πολιτείας απάσης νέων τροφά…» Πυθαγόρας 580-490 π.Χ.

Το βιβλίο «ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ανακαλύψαμε πως κάτι λείπει…» απευθύνεται σε μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά. Μας μιλά για την συναρπαστική περιπέτεια δυο φίλων, του Χαρίλαου και του Μελένιου, οι οποίοι λάτρευαν να επισκέπτονται αρχαιολογικούς χώρους. Όμως, μια από τις συχνές επισκέψεις τους στην Ακρόπολη αποδείχθηκε μοιραία. Ενώ παρατηρούσαν τα εκθέματα και μελετούσαν τις πινακίδες, απομακρύνθηκαν από τις μητέρες τους και χάθηκαν. Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τις βρούνε αλλά χωρίς να το καταλάβουν, η νύχτα τους βρήκε κλειδωμένους στην Ακρόπολη. Αρχικά, φοβήθηκαν πολύ, μα έπειτα ανακάλυψαν πράγματα συναρπαστικά! Συνάντησαν τον Μορφέα, γνώρισαν τον Ποσειδώνα, την Αθηνά, τον βασιλιά Ερεχθέα κι έξι πανέμορφες κόρες από τις Καρυές της Λακωνίας, τις περίφημες Καρυάτιδες. Όλη αυτή η περιπέτεια τους άνοιξε δρόμους για νέα ταξίδια, πέρα από την Ελλάδα, αλλά για να τους διανύσουν θα πρέπει να έχουν θάρρος και πίστη.

«ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ανακαλύψαμε πως κάτι λείπει…»
Έλενα Δοριάκη

Η Έλενα Δοριάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου διαμένει έως σήμερα με τον σύζυγό της και τα αγαπημένα τους παιδιά.

Σπούδασε Τεχνικός Ιατρικής Πληροφορικής και το 2013 εισήχθη στην Πατριαρχική Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης στο Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής. Στη σχολή Tabula Rasa ολοκλήρωσε μονοετές πρόγραμμα σπουδών στο τμήμα «Παραμύθι» και αντιστοίχως στη σχολή LaCulturelá πρόγραμμα δημιουργικής γραφής. Αγαπά να αποτυπώνει τα ταξίδια του νου στο χαρτί. Την αγάπη αυτή θέλει να τη μεταδώσει σε όσο γίνεται περισσότερα μικρά και μεγάλα παιδιά και γι’ αυτόν το λόγο οργανώνει εργαστήρια δημιουργικής γραφής με σκοπό να υπάρξουν νέοι ταξιδιώτες στον μαγικό κόσμο της συγγραφής αλλά και της ανάγνωσης.

Έχει βραβευθεί σε αρκετούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς με τελευταία διάκρισή της το 3ο βραβείο ποίησης για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στον διαγωνισμό που διεξήχθη υπό τη διοργάνωση του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, ενώ το ποίημα που της χάρισε τη συγκεκριμένη διάκριση πρόκειται να συμπεριληφθεί σε μία πολυτελή έκδοση. Στα παραπάνω αξίζει να προστεθεί ότι έχει γράψει και το σενάριο για την ταινία μικρού μήκους «Κλειδωμένοι στην Ακρόπολη ανακαλύψαμε πως κάτι λείπει…», η οποία θα κυκλοφορήσει σε μορφή κινουμένων σχεδίων.

Το 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο της μουσικο-εκπαιδευτικό βιβλίο για παιδιά με τον τίτλο «Τα ξαδελφάκια του χρόνου», στο οποίο βασίζεται η ομώνυμη παράσταση κουκλοθέατρου με πρωταγωνιστές κούκλες ειδικής εικαστικής τεχνικής. Έπειτα έχουν εκδοθεί ακόμη τέσσερα συγγραφικά της έργα που απευθύνονται σε παιδιά: «Η Κάλλια, η Ρία και οι αδελφικές διαφωνίες», «Η Μπανανολιχούδα του Νότου», «Κι έτσι, ο μικρός Γουρουνάκης ονομάστηκε Αβραάμ» και «Ο κύριος Κοκοδούλης μαθαίνει για την κυκλοφοριακή αγωγή 1».

Φωτογραφία: Παρθενώνας Φωτο: © Nick Pavlakis / Shutterstock

ByRaki flavor Team

www.byraki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *