Cooking Συνταγές Φαγητό

Γαριδομακαρονάδα Αρωματισμένη με Τσικουδιά

Ο chef Στράτος Ιωσηφέλλης, consultant chef του Greek Breakfast του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, μας ετοιμάζει Γαριδομακαρονάδα Αρωματισμένη με ByRaki flavor Τσικουδιά Κρήτης 38%.

Χρόνος Εκτέλεσης: 25 λεπτά | Χρόνος Ψησίματος: 50 λεπτά | Μερίδες: 2-4

Υλικά:

Για τη μακαρονάδα:

  • 1 κιλό Γαρίδες μεγέθους No. 2
  • 120 γρ. Ξερό Κρεμμύδι
  • 10 γρ. Σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. Σπαγγέτι
  • 400 γρ. Ντομάτες, τριμμένες
  • 60 ml. ByRaki flavor Τσικουδιά Κρήτης 38%
  • 80 γρ. Ελαιόλαδο
  • 10 γρ. Φρέσκο Βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 10 γρ. Μαϊντανό, ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα

Για το ζωμό γαρίδας:

  • 300 γρ. Κελύφη Γαρίδας
  • 60 γρ. Ελαιόλαδο
  • 50 ml. Κονιάκ
  • 100 ml. ByRaki flavor Τσικουδιά Κρήτης 38%
  • 150 γρ. Ξερό Κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. Καρότο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. Πράσο, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. Σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. Φινόκιο, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες Σκόρδο
  • 50 γρ. Άκρες Μαϊντανού
  • 10 γρ. Κόκους Πιπεριού
  • 1 τμχ. Αστεροειδή Γλυκάνισο
  • 30 γρ. Πελτέ Ντομάτας
  • 1 λίτρο Νερό

Τρόπος εκτέλεσης:

Για το ζωμό γαρίδας:

Αφήνουμε να κάψει μια κατσαρόλα στην φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κελύφη από τις γαρίδες. Πρέπει να πάρουν καλό χρώμα και να γίνουν σκούρες.

Σβήνουμε με το ByRaki flavor Τσικουδιά Κρήτης 38% και το κονιάκ. Περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, έπειτα ρίχνουμε τα λαχανικά, τα μπαχαρικά μας και αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.

Μόλις πάρει γεύση γαρίδας το ζουμί, το σουρώνουμε και το κρατάμε στην άκρη.

Για τη μακαρονάδα:

Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, σε ένα μπολ βάζουμε τις γαρίδες, τις λαδώνουμε, τις αλατοπιπερώνουμε και τους δίνουμε χρώμα και από τις δυο πλευρές στην κατσαρόλα. Μόλις ετοιμαστούν, τις αδειάζουμε σε ένα πιάτο και τις κρατάμε ζεστές.

Στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο σβήνουμε με το ByRaki flavor Τσικουδιά – Ρακή Κρήτης 38% και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, έπειτα ρίχνουμε τις ντομάτες, ρίχνουμε το βασιλικό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζωμό από τις γαρίδες, σιγοβράζουμε σε μέτρια ταχύτητα για 10 λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε τα σπαγγέτι και τα βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

Αφού βράσουν και δέσει η σάλτσα μας, ρίχνουμε τις γαρίδες, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε απαλά με μία τσιμπίδα και σερβίρουμε.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 69296814_114711673237190_6744620975813296128_n.jpg
Chef Στράτος Ιωσηφέλλης
www.stratosiosifellis.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.